Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seks in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Erectieproblemen

Iedere man verliest wel eens zijn erectie bij het vrijen of masturberen. Als dit één keer gebeurt, maken veel mannen zich nog geen zorgen. Als het vaker voorkomt, kan het wel een probleem worden. Voor sommige mannen is het niet meer mogelijk of zeer moeilijk een erectie te krijgen. Andere mannen ervaren problemen met het vasthouden van hun erectie. De erectieklacht kan optreden bij het vrijen, maar ook bij het masturberen.

Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben: lichamelijk, psychologisch of een combinatie van beiden. In veel gevallen hebben erectieproblemen geen lichamelijke oorzaak. Bij sommige mannen wordt de erectieklacht veroorzaakt of versterkt door hun eigen gedachten. Voorafgaand of tijdens het vrijen maken zij zich zorgen over hun erectie en seksueel presteren. Er kan sprake zijn van faalangst of prestatiedruk. Vaak ontstaat er een neergaande spiraal van negatieve gedachtes en dit leidt tot veel frustratie en verdriet. Waardoor het probleem steeds groter wordt.

De seksuoloog kan je helpen deze negatieve cirkel van gedachtes en gevoelens te doorbreken.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?