Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seksĀ in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Onzekerheid over jezelf, je lichaam of jezelf als seksuele partner kunnen het plezier en het genieten van het vrijen beperken. Hierdoor kan het zijn dat je moeite hebt om relaties aan te gaan. Of tijdens het vrijen ben je bang dat je het niet goed doet, dat je niet mooi bent, ruikt of teveel of juist te weinig geluid maakt, etc. Dit alles maakt dat je onzeker wordt en je moeilijk kan concentreren op het vrijen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet voldoende opgewonden raakt: dat je als vrouw bijvoorbeeld niet voldoende vochtig wordt of als man geen goede erectie krijgt. Het kan er ook toe leiden dat je seks steeds minder leuk gaat vinden of liever helemaal niet meer vrijt. Een seksuoloog kan je hierbij helpen. Er kan gekeken worden naar de redenen van je onzekerheid en hoe je hier anders mee om zou kunnen gaan.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?