Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seksĀ in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Seksuele aversie

Sommige mensen ervaren afkeer, walging of angst ten aanzien van seks. Zij vermijden seksueel contact zoveel mogelijk. Seksuele aversie gaat veel verder dan geen zin hebben in seks. Sommige mensen voelen een afkeer naar alles wat met seks te maken heeft, anderen ervaren alleen een afkeer in specifieke situaties, zoals bij het zien van een penis in erectie of porno. Seksuele aversie kan ontstaan door een opvoeding waarin seks als vies werd bestempeld of onbespreekbaar was. Ook nare of traumatische seksuele ervaringen kunnen er toe leiden. Seksuele aversie kan een individueel probleem zijn, maar ook leiden tot problemen in een relatie of het aangaan van een nieuwe relatie lastig maken.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?