Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seks in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Mensen kunnen erg verschillen wat betreft seksuele wensen en behoeften. Sommige mensen vinden het prettig om op een zelfde en vertrouwde manier te vrijen, terwijl anderen het liefst zoveel mogelijk verschillende standjes uitproberen , het liefst ook nog op verschillende plaatsen. Weer anderen vinden het prettig om hulpmiddelen te gebruiken tijdens het vrijen bijvoorbeeld een vibrator. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar wanneer er een groot verschil is tussen partners wat betreft hun seksuele wensen en behoeften, kan dit leiden tot frustraties, spanningen en andere problemen in de relatie.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?