Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seksĀ in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Seksverslaving

Seksverslaving of afhankelijkheid van seksualiteit, het komt tegenwoordig veel vaker voor.

Deze verslaving of afhankelijkheid kan op verschillende manier zichtbaar worden: veel fantaseren over seks, veel verschillende seksuele contacten hebben, vreemdgaan, porno via internet, tijdschriften of films, telefoonseks en prostitutiebezoek.

We spreken pas van een seksverslaving als je bijna continue en herhaaldelijk bezig bent met seks. Dit heeft overwegend negatieve gevolgen; voor degene met de seksverslaving zelf, maar veelal ook voor de omgeving. Je kunt je dagelijkse bezigheden niet meer goed uitvoeren, je raakt vervreemd van je partner, je bent er voortdurend mee bezig. Een seksverslaving ontstaat meestal niet van de een op de andere dag, maar sluipt er langzaam in. Op een dag besef je je misschien dat het te ver gaat, of wordt je door je omgeving gedwongen om iets aan de verslaving te doen. Een seksuoloog kan je hierbij helpen.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?