Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seks in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Te snel klaarkomen

Veel mannen komen wel eens sneller klaar dan zij willen. Wanneer dit een enkele keer gebeurt, hoeft je je zich geen zorgen te maken. Te snel klaarkomen kan wel een probleem worden wanneer de klachten blijven aanhouden.

Bij een voortijdig orgasme overvalt het orgasme je en je komt veel eerder klaar dan je zou willen. Misschien komt het orgasme al tijdens het strelen, zoenen, of stoeien. Of net voor of kort na de penetratie.

Bij sommige mensen bestaan de orgasmeproblemen vanaf de eerste seksuele ervaring. Bij anderen zijn de klachten later ontstaan, bijvoorbeeld in een nieuwe relatie. Soms bestaan er bij masturbatie geen klachten, maar is er bij seks een voortijdig orgasme.

Een voortijdig orgasme kan veel frustratie geven , ook voor de partner. Vaak leidt het tot gevoelens van schuld en schaamte. Een voortijdig orgasme kan resulteren in minder zin in seks en uiteindelijk het vermijden van seks en intimiteit.

Zo kan te snel klaarkomen ervoor zorgen dat er helemaal niet meer gevreeƫn wordt. Te snel klaarkomen is een vervelend probleem maar probeer er samen over te praten eventueel met een seksuoloog.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?