Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seksĀ in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Veranderen van seksualiteitsbeleving na ziekte, operatie of handicap

Na een ziekte of aandoening verandert er heel veel. Dit zijn zowel lichamelijke als psychische veranderingen. Ook sociaal verandert er veel. Je leven en vaak ook dat van je omgeving staat op z’n kop. De eerste tijd na het bekend worden van de diagnose staat je hoofd niet naar seks. Seksualiteit is pas van later zorg. Dan merk je (en je eventuele partner) dat de seks ook veranderd is. Bijvoorbeeld, je bent meer moe, moet je energie beter verdelen om ’s avonds nog te kunnen vrijen. Motorisch kan er het een en ander veranderd zijn, waardoor het vrijen moeilijker gaat. Je lichaam is veranderd en je moet opnieuw je grenzen verkennen.

Belangrijk is om de tijd te nemen voor acceptatie en aanpassing. Soms is het prettig om samen met een seksuoloog te praten over alles wat er veranderd is.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?