Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seksĀ in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Vermindering seksueel verlangen

Het hebben van een verminderd seksueel verlangen betekent kort door de bocht: je hebt weinig tot geen zin in seks. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen.

Meestal is dit een afname die zich langzaam inzet en pas op een bepaald moment als problematisch wordt ervaren. Een deel van de vrouwen ervaart het verminderde verlangen naar seks zelf als een gemis. Nog meer vrouwen geven aan dat dit eveneens een punt is geworden in de relatie met hun partner. Pas wanneer de afname van zin in seks als problematisch wordt ervaren, spreekt men van een probleem. Oorzaken van een verminderd seksueel verlangen zijn in enkele gevallen duidelijk aanwijsbaar. De oorzaken kunnen liggen op psychologisch, medisch of relationeel gebied.

Een behandeling bij de seksuoloog zorgt ervoor dat u samen met uw partner onderzoekt waar dit verminderd verlangen mee te maken heeft. Met behulp van gesprekken en soms ook met oefeningen voor thuis, is deze problematiek goed te behandelen.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?