Wil Berghuis Seksuologe

Wil Berghuis is seksuologe en heeft zich na de Sociale Academie verder gespecialiseerd in het werken met relaties, systemen en in de psychopathologie.

Verschil in behoefte

De behoefte aan seks is voor iedereen verschillend, De een wil elke dag vrijen en de ander bijvoorbeeld een keer in de maand. Ook kan de zin in seks in de loop van een relatie veranderen. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden of lichamelijke factoren.

Werkwijze

Wat kunt u verwachten?

Praktijk Berghuis werkt volgens het zogenaamde bio-psycho-sociale model. Dat wil zeggen dat gekeken wordt naar alle factoren op zowel relationeel, lichamelijk als psychisch gebied, die een rol kunnen spelen bij de vraag of het probleem.

Na één of twee gesprekken waarin duidelijk wordt wat het probleem is, wordt met u besproken waar het probleem ligt en hoe het vervolg van de behandeling eruit gaat zien. Soms is één gesprek voldoende, waarin voornamelijk voorlichting en advies (psycho-educatie) gegeven wordt.

Soms zijn meer gesprekken nodig, bijvoorbeeld bij relatie- of psychische problematiek. De behandeling bestaat uit meerdere gesprekken, dit is nodig om aanwezige problemen op relationeel of psychisch gebied te kunnen behandelen. Dit gebeurt dan met behulp van cognitieve gedragstherapie. Gemiddeld zullen er 2 tot 12 gesprekken van ongeveer een uur plaatsvinden. De behandeling bestaat uit gesprekken, vaak aangevuld met thuis uit te voeren opdrachten. De partner wordt meestal in de behandeling betrokken.

Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en mogen alleen met anderen worden besproken als u daar toestemming voor geeft.

10 Meest gestelde vragen

  1. Heb ik een verwijzing nodig?
  2. Is er een wachttijd?
  3. Moet mijn partner mee?
  4. Hoe lang duurt een gesprek?
  5. Hoe vaak zijn de gesprekken?
  6. Uit hoeveel gesprekken bestaat een behandeling?
  7. Vindt er ook een lichamelijk onderzoek plaats?
  8. Hoe zit het met mijn privacy?
  9. Worden de gesprekken vergoed door mijn verzekering?
  10. Hoe kan ik betalen?